Základní škola Porubská 832

YouTube
Základní škola Porubská 832

Dubnová školní družina

  • Základní škola Porubská 832 > Aktuality - družina > Dubnová školní družina
  • Duben ve školní družině byl plný KREATIVITY a ZÁŽITKŮ zaměřený na ekologii a životní prostředí. Vše vyvrcholilo 22.4. na Den Země, kdy jsme se věnovali různým ekologickým aktivitám a ekovyrábění. Naučili jsme se využít starý papír a prázdné pet lahve, vyráběli jsme přírodní květinové obrazy a naše znalosti jsme zúročili ve vědomostní ekologické stezce. V rámci poznávání přírody jsme se vydali do srdce Ostravy. Zdejší motýlí dům nám nabídl pestrobarevnou podívanou na různé motýlí druhy a jejich nádherná křídla.

    Nezapomenutelným zážitkem byl v pořadí již druhý workshop právníků s názvem “Cesta peněz”. Děti se dozvěděly základy finanční gramotnosti a diskutovali o světě peněz.

    Dalším vrcholem byly již tradiční akce “Malovaná sklíčka” a divadelní vystoupení zájmového útvaru Všeuměl na Hlavní třídě.

    Na konci dubna jsme také přivítali studenty Střední školy prof. Zdeňka Matějčka a Střední školy PRIGO, kteří získávali praktické zkušenosti s prací ve školní družině. My i děti jsme rádi za čas, kterým nám zpestřily dny ve školní družině, děkujeme.

    Závěr tohoto měsíce se nesl v duchu pálení čarodějnic, kdy se naše školní družina ponořila do atmosféry tajemna a tradice, magie a starých pověr.